OranjeConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Gebundeld: enkele klantenvragen

Onze helpdesk mocht de afgelopen periode enkele interessante vragen ontvangen over diverse onderwerpen. Misschien zit u met een gelijkaardige situatie? Leer uit de antwoorden die andere besturen van onze experte Nele Lievens ontvingen.

  • Is de toestemming van een ouder noodzakelijk in geval een niet-ontvoogde minderjarige een verklaring aanpassing geslacht wil afleggen? Wat indien het kind al jarenlang geen contact meer heeft met één van de ouders? Hoe kan deze toestemming dan gegeven worden? Het antwoord kan u hier terugvinden.
  • Een Belgische vrouw geboren tijdens de legerdienst van haar vader in Keulen legt een uittreksel van haar geboorteakte voor, opgesteld door een onderluitenant van de Belgische strijdmachten te Keulen. Is dat haar officiële geboorteakte? Lees hier het uitgebreide antwoord. 
  • Mag een burgerlijke staat in het Rijksregister aangepast worden van ‘onbepaald’ naar ‘gehuwd’ op basis van een consulair attest, verklaring op eer, attest CGVS,…? Het overzicht kan u hier terugvinden.
  • Een gemeente heeft een vonnis ontvangen van een Waalse rechtbank in het Frans. Of dit vonnis in het Nederlands kan opgevraagd worden leest u hier
Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...