OranjeConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

OranjeConnect | Online bibliotheek burgerzaken

Dankzij de combinatie van praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features is OranjeConnect dé innovatieve informatie- en inspiratiebron voor elke dienst Bevolking, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen die vraagstukken, dossiers en beleid rond burgerzaken slimmer wil aanpakken.

Achtergrondbeeld In De Kijker Homepage 45 Procent Transparant

Waarom kiest u voor OranjeConnect?

Pak zorgeloos ieder vraagstuk aan

Reken op betrouwbare kennis die steeds actueel is én op een doorgedreven ondersteuning, zoals de mogelijkheid om uw eigen vragen te stellen aan het OranjeConnect-expertenteam.

Hou de vinger aan de pols

Blijf moeiteloos op de hoogte van alle ontwikkelingen dankzij de experten van OranjeConnect. Zij screenen de belangrijkste bronnen en reiken u het nieuws in behapbare berichten aan.

Win tijd

Vind vliegensvlug de gewenste informatie of het gezochte antwoord, dankzij een performante zoekmotor, een gebruiksvriendelijke interface, heldere rubrieken, …

Versterk uw kennis

Vertrouw op de knowhow van het OranjeConnect-expertenteam dat garant staat voor nuttige informatie en hands-on inspiratie met een unieke focus op burgerzaken.

Werk efficiënter

Krijg altijd en overal toegang tot kant-en-klare kennis in tal van vormen: stel een vraag-functie, interactieve procedures, wetgeving, landeninfo, ...

Bespaar geld

Kies voor een slimme besteding van uw kennis- en documentatiebudget, dankzij een voordelige abonnementsprijs en een onbeperkte toegang voor alle medewerkers.

Wat vindt u in OranjeConnect?

Gebruiksvriendelijke features

Rekentools (1) (1) (1)

Handige instrumenten die u reken- en denkwerk helpen besparen. Geef een datum in en de tools berekenen de vroegste en laatste huwelijksdatum, de termijnen in geval van een onderzoek naar schijnhuwelijk en of het vaderschapsvermoeden wordt afgezwakt.

Antwoorden Icon

De mogelijkheid om uw eigen vragen aan de experten van OranjeConnect te stellen. En vooral: de zekerheid om betrouwbare antwoorden te krijgen, rechtstreeks in uw mailbox.

Landeninfo Icon

Meer dan 200 overzichtelijke landenfiches, boordevol direct toepasbare informatie over de landspecifieke regelgeving omtrent de burgerlijke staat van een persoon. Inclusief voorbeeldakten, infofiches rijbewijzen, ...

Magazine Icon

Alle nieuws ter zake, op de voet gevolgd door het OranjeConnect-expertenteam, aangereikt in behapbare berichten en verzameld op de startpagina van OranjeConnect.

Boeken Icon

Een hele reeks digitale boeken die u moeiteloos door de geldende regelgeving, de laatste evoluties en de belangrijkste aandachtspunten rond de thema's bevolking, burgerlijke stand en vreemdelingen gidst. 

Wetgeving Icon

Een snelle toegang tot alle wetteksten, besluiten, omzendbrieven, ... die de dagelijkse werking van de diensten Burgerzaken omkaderen, waar mogelijk gebundeld in thematische wetboeken. Inclusief handige extra's, zoals de mogelijkheid om versies van wetgeving te vergelijken.

Procedures Icon

Handige interactieve procedures die u stap voor stap naar duidelijke oplossingen leiden. En ook: Richtingwijzer IPR, het interactieve webboek dat u met enkele klikken door dossiers met een internationaal aspect gidst.

Modellen Icon

Een uitgebreide verzameling modeldocumenten en -formulieren, voorzien van duiding en handige instructies. Gemakkelijk te downloaden en te gebruiken.

Faq Icon

Duidelijke en passende antwoorden op concrete vragen uit de praktijk.

Documenten Icon

Een verzameling diepgravende documenten, met zorg beheerd door het OranjeConnect-expertenteam: dossiers, beleidsnota’s, ...

Praktijkgerichte kennis

OranjeConnect richt zich op alle medewerkers van de diensten Bevolking, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen: van loketmedewerker tot diensthoofd, van starter tot ervaren collega. Iedereen kan in OranjeConnect terecht voor kennis over een waaier van relevante thema’s:

attesten | begraafplaatsen | bevolkingsregistratie | buitenlandse akten en IPR | DABS | geboorten en afstamming | gezinshereniging | identiteitsdocumenten | illegaal verblijf | nationaliteit | organisatie burgerlijke stand | overlijden | privacy in burgerzaken | rijbewijzen | samenleven uittreksels strafregister | verblijfsdocumenten | vreemdelingen | wonen | ...

Voor wie is OranjeConnect?

Voor de dienst Bevolking

Dankzij de combinatie van gebruiksvriendelijke features, praktijkgerichte kennis en een unieke focus op de ins en outs van de dienst (attesten, bevolkingsregistratie, identiteitsdocumenten, rijbewijzen, ...) is OranjeConnect dé onmisbare informatie- en inspiratiebron voor elke dienst Bevolking.

Voor de dienst Burgerlijke Stand

Dankzij de combinatie van gebruiksvriendelijke features, praktijkgerichte kennis en een unieke focus op de ins en outs van de dienst (geboorte en afstamming, samenleven, overlijden, buitenlandse akten, ...) is OranjeConnect dé onmisbare informatie- en inspiratiebron voor elke dienst Burgerlijke Stand.

Voor de dienst Vreemdelingen

Dankzij de combinatie van gebruiksvriendelijke features, praktijkgerichte kennis en een unieke focus op de ins en outs van de dienst (asiel en subsidiaire bescherming, gezinshereniging, regularisatie, verblijf, ...) is OranjeConnect dé onmisbare informatie- en inspiratiebron voor elke dienst Vreemdelingen.

Ook deze besturen gebruiken OranjeConnect

Een uitgebreide rondleiding door OranjeConnect?

Krijg meer uitleg over de troeven, features en inhoud waar u zelf meer over wilt weten.

Ontdek meer oplossingen op maat van de diensten Bevolking, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen

Ontdek ons uitgebreid opleidingsaanbod:
Opleidingen Icon

Opleidingen

Deze praktijkgerichte en diepgravende studiedagen en live webinars laten u toe om uw kennis over burgerzaken verder te verfijnen en bij te schaven.

Opleidingen Icon

E-learning

Een online en interactief opleidingspakket voor iedere (nieuwe) medewerker van de dienst Burgerzaken die kennis wil vergaren of opfrissen. 

Eveneens te ontdekken

Egovflow Embleem
Egovflow Logo

Digitale dienstverlening voor burgers, ondernemingen en verenigingen.

Esignflow Embleem
Esignflow Logo

De slimme en veilige manier om digitale documenten te beheren, ondertekenen en verzenden.

Subsidiemanager Embleem
Subsidiemanager Logo

Vind en beheer vlot subsidies. Realiseer de doelen van uw organisatie.

Vandenbroele Handmade Embleem
Vandenbroele Handmade Logo

In ons atelier vervaardigen we al jarenlang handgemaakte trouwboekjes.