OranjeConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Gebundeld: enkele interessante cases

Onze helpdesk mocht de afgelopen maand opnieuw enkele interessante vragen ontvangen over diverse onderwerpen. We delen deze graag met jullie.

  • Waar kan iemand die ingeschreven is op een referentieadres huwelijksaangifte doen? Ontdek hier het antwoord. 
  • Vermoeden van vaderschap: een vrouw die op dit moment nog gehuwd is, gaat bevallen begin februari. Haar echtscheiding is pas voorzien voor maart. Ze wenst dat haar huidige vriend het kind erkent. Hier leest u of dit mogelijk is.
  • In onze gemeente huwt binnenkort een Oekraïense vrouw met een Belgische man. Wij moeten dus van de Oekraïense geboorteakte van mevrouw een DABS-akte maken. Op de geboorteakte staat zowel de familienaam, de voornaam als het patroniem. Op het paspoort van mevrouw is dit patroniem niet opgenomen. Wat nu
  • Ik heb een vonnis ontvangen om een geboorteakte van een in België geboren kind uit Palestijnse ouders recht te zetten. Krijgt het kind van rechtswege de Belgische nationaliteit? Is er een verschil tussen een vonnis vaststelling vaderschap of een vonnis waarbij de akte verbeterd wordt? Het antwoord kan u hier terugvinden.
Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...