OranjeConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Verkiezingen 2024: wetswijzigingen Europese, federale en Vlaamse verkiezingen gepubliceerd

Op 14 april verscheen in het Belgisch Staatsblad de wet van 28 maart 2023 houdende diverse wijzigingen inzake verkiezingen.

De wet wijzigt een aantal wetten, met als belangrijkste het Kieswetboek. In een eerder nieuwsbericht somden we al enkele in het oog springende aanpassingen of nieuwigheden op. De wijzigingen treden in werking op 1 oktober 2023.

In de pers verschenen vorige week berichten over de verkiezingsdatum voor de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen. Deze datum zou 9 juni 2024 worden, maar het is afwachten tot de dienst Verkiezing van de FOD Binnenlandse Zaken dit bevestigt. 

Onze opleidingscyclus verkiezingen start volgende maand. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Aan de hand van een praktijkgerichte aanpak wordt u klaargestoomd om de beide verkiezingen van 2024 in goede banen te leiden. De lesgevers kunnen bogen op een jarenlange ervaring in het organiseren van verkiezingen. Zowel de traditionele stemming op papier, als het digitale stemmen komen aan bod tijdens de cyclus. Alle informatie vindt u terug op onze verkiezingswebsite

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...