OranjeConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Verwittiging op komst voor vervallen rijbewijs

Vanaf begin mei zullen alle burgers per post verwittigd worden dat de administratieve geldigheid van hun rijbewijs binnen 2 maanden verstrijkt. Het betreft dus rijbewijzen welke vanaf 01/07/2023 gaan verlopen.

De burgers wiens rijbewijs verstreken is tussen 01/01/2023 - 30/06/2023  en heden nog geen vernieuwing hebben aangevraagd, zullen in het najaar systematisch een brief ontvangen.

Dit brengt een groot aantal extra aanvragen met zich mee en belasting voor de dienst Burgerzaken. Om dit in kaart te brengen en te kunnen anticiperen zal u kortelings een maandelijks overzicht ontvangen met het aantal te hernieuwen rijbewijzen dit jaar.

De gemeente of de FOD Mobiliteit en Verkeer kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor het laattijdig vernieuwen van een rijbewijs. Het rijden met een vervallen rijbewijs kan zware boetes opleveren. Zie https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/05/11/rijbewijzen-vervallen-straf/

Beldrive, het digitaal platform voor het aanvragen van een rijbewijs is momenteel geen groot succes. Vanaf september zal het mogelijk zijn om naast een voorlopig rijbewijs M18 ook M12, M36 alsook de omwisseling van model online aan te vragen.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...