OranjeConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

ISO codes, nationaliteit en vreemdelingenkaarten

De DVZ wil nog even de aandacht vestigen op de correcte registratie van de nationaliteit in het IT 031 en dus ook op de vreemdelingenkaart.

Sinds 11 oktober 2021 wordt de nationaliteit van een persoon vermeld op het nieuw Europees model van de vreemdelingenkaart. De nationaliteit wordt niet meer voluit weergegeven, maar in de vorm van een drie-letterige ISO-code.

De lijst met landencodes kan u hier raadplagen.

Als dit niet correct gebeurt, kunnen mensen problemen krijgen als ze op reis gaan. Als bijvoorbeeld de nationaliteit aangepast wordt in het Rijksregister van een vreemdeling die reeds in het bezit is van een vreemdelingenkaart, zal het nodig zijn om een nieuwe kaart aan te maken. 

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de nationaliteiten die niet meer bestaan, worden bijgewerkt. De DVZ komt soms nog de code "Unie d. Socialist. Sovjetrep” (SUN) tegen, maar deze code is niet meer in gebruik sinds 27/12/1991.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...