OranjeConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Coronanieuws: verduidelijking rond huwelijken en begrafenissen

Op 3 april verscheen in het Belgisch Staatsblad een ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 23 april 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken.

Dit MB verduidelijkt dat in afwijking van het verbod op samenscholingen, o.a. begrafenisceremonies en huwelijken mogen doorgaan, maar onder bepaalde voorwaarden. De beperkingen zijn als volgt.

Begrafenisceremonies

Enkel in aanwezigheid van maximaal 15 personen, met een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon en zonder de mogelijkheid van blootstelling van het lichaam.

Burgerlijke huwelijken

Enkel in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand. Opgelet! Medewerkers van de burgerlijke stand mogen de ABS dus niet bijstaan tijdens de huwelijksvoltrekking.

Religieuze huwelijken

Enkel in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de bedienaar van de eredienst.


Ter herhaling: de diensten burgerzaken dienen de essentiële dienstverlening verder te garanderen. De Vlaamse Regering heeft dit recent nog verduidelijkt. Wat hieronder wordt verstaan kan u hier terugvinden.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...