OranjeConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Wat is een verklaring op eer?

De verklaring op eer is bestemd voor derdelanders die in het bezit zijn van een Schengenverblijfsvergunning en die naar België komen voor een verblijf van maximum 90 dagen.

Het wordt aangeraden om een verklaring op eer in bijlage te laten invullen met het oog op de afgifte van een aankomstverklaring (bijlage 3).

Hoewel niet visumplichtig, zijn houders van een verblijfstitel van een andere Lidstaat, wel onderworpen aan de toegangsvoorwaarden die gelden voor de verplaatsing binnen de Schengenruimte. Voor deze categorie personen is het echter moeilijk om controle te doen van de binnenkomststempel aangezien zij vrij de binnengrenzen kunnen overschrijden. Het wordt aangeraden om de verklaring op eer in bijlage te laten invullen met het oog op de afgifte van een aankomstverklaring. Deze verklaring wordt meegestuurd met de kopie van de aankomstverklaring naar kv.opvolging@ibz.fgov.be.

En wat met EU-onderdanen?

EU-onderdanen moeten geen verklaring op eer invullen. Voor hen zijn er geen beperkingen op het gebied van kort of lang verblijf. Dit betekent dat zij altijd een verblijfsaanvraag kunnen indienen.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...