OranjeConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Gebundeld: enkele klantenvragen rond de delegatie van aanvragen voor personenlijsten, een voornaamsverandering voor de Belgische ambassade en de voorlegging van een geboorteakte bij een verklaring wettelijke samenwoning

Ondertussen is onze online helpdesk goed gekend: experts en redactie staan voor u klaar om uw vragen rond bevolking, burgerlijke stand, privacy in burgerzaken of vreemdelingen te beantwoorden. Meer weten over deze kosteloze service? Klik hier voor meer informatie. Hieronder alvast een greep uit de vragen die we de afgelopen weken mochten ontvangen.

Kan het college de aanvragen voor personenlijsten delegeren naar de algemeen directeur?

De gegrondheid van de aanvraag van een personenlijst moet steeds gecontroleerd worden. Of de algemeen directeur dit kan overnemen, kan u hier terugvinden.

Kan een inwoner die in Italië woont een voornaamsverandering doen voor de Belgische ambassade in België?

De bevoegdheidsverdeling tussen de ambassade en de ambtenaar van de burgerlijke stand leest u hier na.

Volgens de advocaat van een koppel dat wil wettelijk samenwonen kan ik niet dezelfde documenten opvragen als bij de opbouw van een huwelijksdossier. Klopt dit?

Of er een verschil bestaat dus de administratieve voorbereiding van een huwelijk en een verklaring tot wettelijke samenwoning, ontdekt u hier.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...