OranjeConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Belangrijk bericht over de M- en de N-kaarten (Brexit)

In de loop van de maand maart 2021 zal het mogelijk zijn om de M-kaarten en N-kaarten aan te vragen in Belpic. Zodra een exacte datum bekend is, zal DVZ ons dat meedelen. Maar hoe moeten de aanvragen in afwachting daarvan behandeld worden?

DVZ vestigt de aandacht op het feit dat ze veel klachten ontvangen van Britse burgers die zeggen dat hun gemeente de indiening van de aanvraag als begunstigde nog niet aanvaardt.

Opgelet! Het feit dat het tijdelijk onmogelijk is om de aanmaak van de M-kaarten en de N-kaarten aan te vragen betekent niet dat u de indiening van een aanvraag voor de status van begunstigde van het terugtrekkingsakkoord (bijlage 58) en/of de afgifte van het attest voor begunstigden van het terugtrekkingsakkoord - verblijf (bijlage 56) of een attest voor begunstigden van het terugtrekkingsakkoord - Klein grensverkeer (bijlage 57) kunt weigeren of uitstellen.

Een mededeling hieronder legt uit hoe in tussentijd dient om te gaan met de aanvragen.

Aangezien bijlage 58 niet altijd correct wordt ingevuld, voorziet DVZ nog een handleiding om u daarbij te helpen.

Bron: Gemcom

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...