OranjeConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Nieuwe editie Loketboek Nationaliteit

Editie 2021 van het Loketboek Nationaliteit is terug te vinden in de online bibliotheek van OranjeConnect > Burgerlijke stand.

Ook in deze tweede editie gidst auteur Nele Lievens de beambte burgerlijke stand op een schematische en een bevattelijke wijze door de procedure.

In deel 1 worden een aantal begrippen uit de nationaliteitswetgeving verduidelijkt aan de hand van enkele voorbeelddocumenten. De hoofddoelstelling is u meer inzicht te geven bij de beoordeling van de stavingsstukken die voorgelegd worden in een nationaliteitsdossier. Daarnaast wordt nagegaan op welke wijze de Belgische nationaliteit kan verkregen worden door minderjarigen en meerderjarigen. Tot slot volgt er een stapsgewijze uitleg over de te volgen procedure.

In deel 2 wordt de naturalisatieprocedure beknopt toegelicht. Deel 3 bevat de wetgeving en de verwijzingen.

De meest recente wetswijzigingen werden verwerkt en er werden nieuwe voorbeelddocumenten toegevoegd. 

Besturen met toegang tot OranjeConnect > Burgerlijke stand kunnen onmiddellijk de nieuwe editie online doorbladeren.

Ook geïnteresseerd in het boek op papier? Bestellen kan via de webshop. Wie bij editie 2018 intekende op de abonnementsformule, ontvangt de komende weken automatisch de bijgewerkte versie.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...