Nieuwe editie loketboek bevolking online

Terug naar het overzicht Nieuwe editie loketboek bevolking online

Datum: dinsdag 7 september 2021

Auteur(s): Tina Haezebrouck (redactie OranjeConnect)

Editie 2021 van het loketboek bevolking staat online.

In het loketboek overloopt onze auteur en experte Inge Vercammen stap voor stap iedere handeling die u moet uitvoeren om een dossier van a tot z af te handelen. Daarbij worden de meest voorkomende situaties aan het loket omschreven. De talrijke modellen benadrukken het praktijkgerichte karakter van deze handige gids.

Nieuw in deze editie:

  • Referentieadres (I.T.024): het motief van het referentieadres moet ook ingegeven worden in het Rijksregister. Er werden twee verschillende codes gecreëerd om de personen die zijn ingeschreven op het adres van een OCMW te onderscheiden van de personen die zijn ingeschreven op het adres van een natuurlijk persoon. Vanaf 28 april 2021 is deze nieuwe unieke structuur verplicht.
  • Aanvraag en aflevering van e-ID’s, elektronische vreemdelingenkaarten en kids-ID's. De meeste gemeenten werken ondertussen met Belpic 2.0 waardoor de beschreven stappen in Belpic zijn aangepast.
  • De afname van vingerafdrukken werd opgenomen in de verschillende stappenplannen bij de identiteitsdocumenten.

Ontvangt u dit loketboek nog graag op papier? Dan kan u een exemplaar bestellen via de webshop. Abonnees ontvangen de komende weken automatisch de bijgewerkte editie.


Gerelateerde content