Exclusief beschikbaar in OranjeConnect > burgerlijke stand: procedures nationaliteit

Terug naar het overzicht Exclusief beschikbaar in OranjeConnect > burgerlijke stand: procedures nationaliteit

Datum: woensdag 10 februari 2021

Auteur(s): Anne-Sophie Devolder (redactie OranjeConnect)

Over enkele weken verschijnt de nieuwe editie van het Loketboek nationaliteit.

Editie 2021 zal u opnieuw op een schematische en een bevattelijke wijze van a tot z door de procedure en de begrippenlijst gidsen. De meest recente wetswijzigingen zijn verwerkt en nieuwe voorbeelddocumenten werden toegevoegd.[1]

In afwachting van de verschijning, lanceren we op OranjeConnect alvast enkele handige procedures.

  • In de procedure ‘nationaliteitsverklaring’ kan u via eenvoudige ja-nee vragen nagaan welke optie van artikel 12bis WBN het meest gunstig is voor de kandidaat-Belg.
  • Hetzelfde principe wordt toegepast in de procedure ‘verkrijgen Belgische nationaliteit voor de leeftijd van 18 jaar’ waarbij u het voor de minderjarige in kwestie toepasselijke artikel uit het WBN bekomt.

Er zijn telkens links voorzien naar het loketboek en de wetgeving. Hier en daar werd ook bijkomende informatie toegevoegd, zodat u op doordachte wijze de procedure kan doorlopen.

 

[1] Besturen die bij de verschijning van de vorige editie ingetekend hebben op de abonnementsformule zullen automatisch het nieuwe loketboek ontvangen. Andere besturen kunnen via de webshop alvast het boek vooruitbestellen. En uiteraard verschijnt editie 2021 ook online op OranjeConnect in de module burgerlijke stand.


Gerelateerde content